Minna läpäisi Mattilan hämmentävän työpaikkahaastattelun kesällä 2015


Tämä keskiviikko on normaali päivä maailmalle, mutta merkittävä päivä ylöjärveläiselle makkaratehtaalle. Nimittäin erittäin persoonallisella huumorintajulla varustettu monitaitospesialistimme Minna täyttää tänään pyöreät 37 vuotta. Tai eihän siinä mitään pyöreätä ole, mutta merkkipäivä on merkkipäivä!


Minna saapui Mattilan työhaastatteluun kesällä 2015 ilman aavistustakaan, että aivan kohta häntä vietäisiin kuin ylöjärveläistä pässiä narussa. Hän oli jo aiemmin käynyt jutettavana ja onnistuneen esiintymisen jälkeen kutsu Mattilan haastatteluun kävi uudestaan. Edessä oli ikimuistoisen hämmentävä haastattelutuokio, jota kelpaa muistella vielä kiikkustuolissakin.

Minnalle oli kerrottu puhelimessa, että loppusuoralle on valittu kaksi ihmistä, joista toinen valitaan tähän tehtävään. Yllätyksekseen Minna huomasi, että hän ja tämä toinen hakija, keski-ikäinen mies, istutettiin samaan huoneeseen haastateltavaksi. Tuo mies oli jo valmiiksi töissä Mattilan myyntipuolella, mutta halusi vaihtaa työnkuvaansa.

Haastattelijan paikalla olivat toimitusjohtajamme Tero Sivula sekä kysymyspuolen hoitanut jykevänoloinen partasuinen mies, tarkemmin katsasteltuna Mattilalla työskentelevä olympiamitalisti Arsi Harju.

Tero kertoi, että hän myös kuvaa tämän haastattelun. Minnalle se sopi oikein hyvin ja samalla hän myös muistaa esittäneensä itselleen sen kysymyksen, että missäköhän ihmeessä minä olen nähnyt tuon partasuumiehen? No, sitä ei ehtinyt sen enempää miettiä, sillä jatkuvasti urheiluun liittyviä kysymyksiä alkoi sadella.
Minna oli hyvässä vedossa! Hän vastasi kysymyksiin erinomaisesti mm. tiimityöskentelyn tärkeydestä ja että se on yhtä merkittävää niin urheilussa kuin työelämässäkin. Vastauksien jälkeen Minna hihkui itsekseen, että jesss, aika kovia vastauksia sain aikaan. Oon hyvässä iskussa! Toinen haastateltava puolestaan vastasi jatkuvasti päin mäntyä kertoen mm. hakevansa tätä työpaikkaa vain ja ainoastaan rahan takia.

Rahan takia! Ei hitto miten tyhmä vastaus! Jos ne tuon valitsee, niin heittäydyn jostain kalliolta alas, ilakoi samaan aikaan Minna oman päänsä sisällä.

Jo valmiiksi hyvin erikoinen työhaastattelu muuttui yhä oudommaksi, kun yhtäkkiä toinen haastateltava, tämä keski-ikäinen mies, purskahti isoon naurunremakkaan. Hän yritti paikkailla tilannetta pakenemalla käytävälle rauhoittumaan ja takaisin palatessa sanomalla, että kärpänen meni kurkkuun. Samalla hän yritti lavastaa yskimiskohtauksen peitelläkseen repeämistään.

Tuon jälkeen pelleily riistäytyi lopullisesti käsistä ja silloin sitten toimitusjohtaja Tero Sivula sanoi Minnalle, että voidaan lopettaa jo tämä pelleily, sillä sut on valittu meille töihin jo ajat sitten. Tervetuloa taloon!


Minna on ollut Mattilassa töissä kohta kaksi vuotta. Hän on pidetty hahmo. Hyvä ihminen. Ja kyllä, monitaitospesialisti on hänen virallinen työroolinsa.

”Se lukee palkkakuitissakin”, täsmentää kikatustaan pidättelevä Minna.

Minnalle työkaverit ja koko Mattilan yhteisö ovat kuin perhe, jonka kanssa voisi aivan hyvin viettää vaikka jouluaatot sun muut juhlapyhät. Minnalla on takanaan monta erilaista työpaikkaa ja kosolti erilaisia työtehtäviä, mutta Mattilassa on jotain erilaista. Jotain käsinkosteltavan aitoa.

”Aina sitä voi sanoa, että joo tosi kiva, kun saa olla oma itsensä, mutta täällä todellakin saa. Kun hyppään aamulla kotoa autooni ja kun hyppään autosta töihin, niin ihan sama ihminen on kyseessä. Ei ole mitään kotirooleja ja työrooleja. Täällä saa olla jokainen juuri sellainen kuin on.”

”Tämä on niin hyvä porukka. Kaikilla on ihanalla tavalla jotain vähän vinksallaan”, kuvailee Minna lämpimällä äänensävyllä työtovereitaan.

Mattilan väki toivottaakin Minnalle mitä mainiointa 37-vuotissyntymäpäivää. Kiitos, Minna!